Festival: Mariánské léto 23. 8. 2014 - Brno city

18.08.2014 12:03

Již za pár dní vypukne v Mariánském údolí v Brně tento dlouho očekávaný minifestival! Já osobně si jej nenechám ujít a to hned z několika důvodů:

1. Místo konání

Je osvěžující po všech těch fesťácích na betonu, mrknout se s koncem léta taky do přírody. Mariánské údolí leží nedaleko brněnské čtvrti Líšeň (chcete-li Stará Líšeň a já chci, poněvadž odtamtud pocházím :). Tato část města se spíše podobá vesničce. Ne nadarmo se Líšni přezdívá předměstí Brna. Jsou zde lesy, pole, háje, rybníky a taky bohulibý klid, který je na čase pořádně narušit a to dobrou muzikou! Nemyslete si, že se jedná o nějaký debut. Již v minulosti se zde každoročně pořádaly „mírové slavnosti“, kterých se zúčastňovala řada komunistických funkcionářů, zpěváků s trvalou a také tu bývaly i různé pouťové atrakce a stánky se suvenýry. Pamatujete si ještě na "hopskulky"? :)
 

2. Line up

Víte, popravdě se každý rok návštěvníkům určitých festivalů (zejména těch studentských) divím. Kam se poděl dobrý vkus posluchače - diváka? Vždyť na těchto akcích účinkují stále ti stejní interpreti a to už se opravdu nedá! I dobrá gramofonová deska se jednou ohraje. Klus si oduševněle pobroukává na jevišti, má-li ještě Wohnout Ewu, mezitím co vedle na stagi už infantilní Farna křepčí, jestli ji měl vůbec někdy rád. Do toho zápasí Sto zvířat o své místo na zemi s Monkey Business, až se z toho kapele Mandrage šroubují matice samy do hlavy. Lidi, proberte se prosím! Jak rapuje jedna velmi známá penerská kapela: "Hudba na **** a texty o ničem, už jsi nás slyšel." To myslím hovoří za vše. Oproti tomu chci pochválit výběr účinkujících na festivalu Mariánské léto, protože je to příjemná změna. Těšit se můžeme na Čechomor, Davida Kollera, Lenny, Poletíme, UDG či Annu K. Pořadatelům odpouštím i již zmíněné Wohnouty, Skyline a Mig 21, protože je krásně kompenzují Prague conspiracy a show Na Stojáka

Jaký festival bude doopravdy, to se koneckonců dozvíme již tuto sobotu. Doufám, že se tam uvidíme a pořádně to rozjedem! Během příštího týdne můžete očekávat objektivní recenzi ;)

12:00..................Prague Conspiracy

13:10..................Skyline

14:15..................Wohnout

15:40..................Čechomor

17:00..................Lenny

17:40..................Na Stojáka

18:25..................UDG

19:45..................Poletíme

21:00..................Anna K

22:35..................David Koller

24:00..................MIG 21