FILM: PÍ A JEHO ŽIVOT / LIFE OF PI

08.08.2014 13:57

Óóó jaké barvy! A efekty! Zvířata! A moře! Takové věty se mi honily hlavou během celého filmu - skutečná pastva pro oči. Pokud máte rádi zvířata a zejména moře (jelikož moře je tam skutečně moře), budete jásat nadšením. Navíc se podíváte do malebné Indie, Francie a také možná do Kanady, kam se celá indická rodina chystá s celou svou zoologickou zahradou přestěhovat. 

Připadá vám, že vás snad vodím za nos?

Pí a jeho život je vyprávěn poutavě. Hlavní hrdina je uvěřitelný a neuvěřitelný zároveň, vždyť je to hinduista, křesťan a muslim zároveň! Ale chvílemi máte přesto pocit, jako byste s ním byli na jedné lodi. Snímek je o hledání sebe sama. O cestách, které v životě volíme. A také o nesmírné odvaze a víře. Buďte si jisti, že zažijete veliké dobrodružství, a přitom se nebudete muset hnout z gauče.

Pohádka pro dospělé

Film byl natočen podle druhého románu spisovatele Yanna Martela, za nějž byl autor po zásluze odměněn prestižní cenou.
Četli jste už knihu od Edgara Allana Poa Dobrodružství Arthura Gordona Pyma? Že ne? To je chyba! Vystupuje zde totiž postava Richarda Parkera, který zaujímá stěžejní roli i v našem příběhu, ačkoliv v jiné podobě. Zdá se to být až magické, viďte? Právě z tohoto důvodu jsem film zařadila do svého soukromého šuplíku s pohádkami pro dospělé a jedno vím jistě: Určitě tento šuplík ještě několikrát za život otevřu. :)